Pentru detalii Contact Telefon: 0728 980 427 si email biogel.romania@gmail.com

SYALOSET 2000
Descrierea Produsului – Syaloset 2000 este o solutie vasco-elastica sterila, apirogena produsa din hialuronat de soodiu obtinut prin biotehnologie cu greutate moleculara mare (> 2000 KDa)
Acidul hialuronic, un polizaharid din familia glicozaminoglicanilor este natural prezent in organism, in mai multe tesuturi precum in cartilaje si fluidele sinoviale: este secretat continuu in cavitatea articulara si reprezinta componenta majora a fluidului sinovial caruia ii confera vascozitate si elasticitate. Aceste proprietati sunt esentiale pentru ca fluidul sinovial sa poata actiona ca un lubrifiant si absorbant de socuri, functii normale ale articulatiei pentru a proteja cartilajul si tesurile moi de degradarea mecanica.In cazul afectiunilor traumatice si degenerative cantitatea de acid hialuronic scade astfel ca fluidul sinovial isi pierde vascozitatea, aceasta afecteaza buna functionare a articulatiei si cauzeaza durere. Multe studii arata ca administrarea de acid hialuronic poate sa redea proprietatile vascoelastice ale fluidului sinovial si ofera atenuare constanta a durerilor si imbunatatirea mobilitatii articulatiei tratate.

COMPOZITIE: Hialuronat de Sodiu 1.5%, clorura de sodiu, fosfat de sodium dibasic 12H2O, fosfat de sodiu monobasic 2H2O, apa pentru injectii

INDICATII : Syaloset 2000 este un inlocuitor temporar al fluidului sinovial indicat in tratamentul durerii si a mobilitatii reduse in cazul pacientilor care sufera de artropatie degenerativa sau traumatica la nivelul articulatiilor sinoviale. Produsul asigura lubrifierea si suportul mecanic articulatiei tratate si este recomandat in tratarea simptomelor OA.
DOZAJ SI MOD DE UTILIZARE : Syaloset 2000 se injecteaza folosind un ac steril potrivit (ex. 18 sau 20G) in articulatia afectata la interval de o saptamana, in total pana la doua sau trei saptamani. Tratamentul se va administra in functie de recomandarea medicului. Produsul se va administra doar de catre medicul specialist. Toate regulile de injectare vor trebui respectate. In cazul in care produsul este deteriorat acesta nu se va utiliza.

CONTRAINDICATII : A nu se administra pacientilor alergici la unul din ingredientele produsului. Nu se injecteaza in cazul zonelor care prezinta infectii sau afectiuni la nivelul pielii

ATENTIONARI : Continutul seringii este steril. Seringa sigilata intr-un blister. Produsul nu prezinta risc de toxicitate si nu a prezentat risc pentru reproducere in testele pe animale. Syaloset 2000 nu a fost testat pe gravide. A nu se utiliza in caz ca ambalajul este deteriorat. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare este valabila atat timp cat produsul este depozitat in ambalajul original la o temperatura nu ma mare de 25° C. Syaloset 2000 este un produs inregistrat in conformitate cu reglementarile in vigoare. A nu se lasa la indemana copiilor.

EFECTE ADVERSE : Este posibil sa apara durere locala, inflamatie, se poate ca zona injectata sa se inroseasca si sa se simta fierbinte cateva zile dupa tratament. Aceste simptome vor disparea de la sine in cateva zile. In cazul in care injectarea se va face in mediu septic exista posibilitatea de a induce infectie la nivelul articulatiei . A se injecta in mediu steril.

INTERACTIUNEA CU ALTE PRODUSE : A nu se utiliza concomitent cu dezinfectanti care contin saruri cuaternare de amoniu deoarece acidul hialuronic va fi precipitat in prezenta acestora. A se evita utilizarea Syaloset 2000 inmpreuna cu alte produse cu administrare intra-articulara pentru a preveni posibila interactiune dintre acestea.
DEPOZITARE :A se pastra la temperatura camerei insa sa nu se depaseasca 25° C.

AMBALAJ: Ambalajul contine 1 seringa preumpluta. Fiecare seringa este sigilata in blister si contine 30mg/2ml hialuronat de sodiu, produsul este sterilizat prin caldura umeda.
Producator: ISTITUTO BIOCHIMICO NAZIONALE SAVIO S.r. l.
Via del Mare, 36 – 00071 Pomezia (RM) ITALIA
Ultima revizuire : Decembrie 2013
Distribuit in Romania de S.C. BIOGEL S.R.L.
Str.Matei Basarab nr.73, bl.L113A, parter, tronson 2, sector 3, Bucuresti
biogel.romania@gmail.com
www.dureriarticulare.com